Pyszna, mięciutka i rozpływająca się w ustach BABKA Z TWAROGU

📍Co potrzebujemy na jedną dużą babkę lub 12 małych babeczek, takich do koszyczka 🐣🐰

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

250 g twaróg półtłtłusty ZARĘBSKI

4 jajka

Szklanka cukru

2 szklanki mąki pszennej

200 g masła

Skórka starta z jednej cytryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

📍Jak robimy?

Miękkie masło ucieramy za pomocą miksera z cukrem. Kolejno dodajemy po jednym jajku oraz skórkę cytrynową. Następnie dodajemy partiami twaróg (w kawałku, nie musimy mielić)

Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wykładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C góra-dół ok 40 min. Do suchego patyczka. Powinno być lekko zarumienione.

 

                                                                                                                           

PPH Zarębski to firma z tradycjami, dostarczająca Państwu świeże, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur. 

Adres