SKŁADNIKI

ciasto ( u mnie okrągła forma 26 cm)
100 g czekolady bez cukru ( u mnie 85%)
Szklanka mąki migdałowej (mielone migdały)
Zmielony erytrytol do smaku, wg uznania
2 łyżki oleju mct lub kokosowego
Nad parą rozpuścić czekoladę, dodać olej. Wsypujemy mąkę migdałową. Dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Połową porcji wykładamy dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę masy owijamy folią i wkładamy do lodówki (na czas przygotowania masy).
SKŁADNIKI na masę serową
250 g sera twarogowego półtłustego Zarębski
200 g jogurtu greckiego
galaretka cytrynowa bez cukru 14 g + łyżka żelatyny (nie z czubkiem)
Zmielony na puder erytrytol
Ser z jogurtem blendujemy na gładką masę.
Żelatynę i galaretkę rozmieszać w 1/4 szklanki wody. Dodajemy do sera wraz ze zmielonym erytrytolem.
Odstawiamy masę do lekkiego stężenia. Gęstniejącą masę wylewamy na czekoladowy spód. Następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałe w lodówce ciasto. Lekko ugniatamy, żeby się przykleiło.

PPH Zarębski to firma z tradycjami, dostarczająca Państwu świeże, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur. 

Adres