SKŁADNIKI

250 g sera twarogowego półtłustego Zarębski
1 jajko (osobno białka i żółtka)
szczypta soli
Czubata łyżka cukru/ksylitolu
Ok 3/4 szklanki mąki pszennej
Białka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i ubijamy na sztywną pianę. Ser blendujemy z żółtkiem. Do sera dodajemy pianę z białek. Następnie dosypujemy mąkę (może być trochę mniej mąki. Ma wyjść elastyczne, puszyste ciasto) Delikatnie mieszamy. Z ciasta robimy wałeczki i kroimy kopytka. Wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy ok pół minuty od wypłynięcia. Podałam z jogurtem naturalnym wymieszanym z jagodami i cukrem waniliowym 👌

PPH Zarębski to firma z tradycjami, dostarczająca Państwu świeże, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur. 

Adres