SK艁ADNIKI

250 g sera p贸艂t艂ustego Zar臋bski
200g mas艂a
300 g m膮ki

Ser blendujemy na g艂adk膮 mas臋
Zagniatamy g艂adkie ciasto i ch艂odzimy w lod贸wce minimum 30 min. Ja robi臋 dzie艅 wcze艣niej i ch艂odz臋 ca艂膮 noc.
Ciasto dziel臋 na 4 r贸wne cz臋艣ci. Ka偶d膮 rozwa艂kowa膰 na ko艂o ok 20 cm, kt贸re dzielimy na 8 tr贸jk膮t贸w. Na szerszej cz臋艣ci tr贸jk膮ta uk艂adamy ser i zwijamy w rogalik. Uk艂adamy na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w temperaturze 180*C g贸ra-d贸艂. Jeszcze ciep艂e posypujemy cukrem pudrem lub jak kto艣 woli lukrem.

PPH Zar臋bski聽to firma z tradycjami, dostarczaj膮ca Pa艅stwu聽艣wie偶e, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur.聽

Adres