SK艁ADNIKI

500 g twarogu p贸艂t艂ustego Zar臋bski
300 g m膮ki pszennej
2 sztuki jajka
50 g mas艂a
Bu艂ka tarta 3/4 szklanki
Cukier br膮zowy
Mniejsze 艣liwki w臋gierki ok 24 szt.

Z m膮ki, sera i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy na porcje. Kawa艂ki ciasta rozp艂aszczamy na d艂oni. Na 艣rodku uk艂adamy po jednej 艣liwce. Sklejamy i robimy zgrabn膮 kuleczk臋. Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 -7 minut od wyp艂yni臋cia. Wyci膮gamy 艂y偶k膮 cedzakow膮. Na patelni roztapiamy mas艂o, dodajemy bu艂k臋 tart膮. Sma偶ymy mieszaj膮c do zrumienienia. Bu艂k膮 polewamy knedle. Na ko艅cu posypujemy br膮zowym cukrem. Mo偶emy te偶 poda膰 ze 艣mietan膮 12 lub 18%. Jak kto艣 jest fanem leniwych pierog贸w, to b臋dzie zachwycony馃憣馃構馃榿

PPH Zar臋bski聽to firma z tradycjami, dostarczaj膮ca Pa艅stwu聽艣wie偶e, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur.聽

Adres