SKŁADNIKI

500 g twarogu półtłustego Zarębski
300 g m─ůki pszennej
2 sztuki jajka
50 g masła
Bułka tarta 3/4 szklanki
Cukier br─ůzowy
Mniejsze ┼Ťliwki w─Ögierki ok 24 szt.

Z m─ůki, sera i jajek zagniatamy ciasto. Dzielimy na porcje. Kawa┼éki ciasta rozp┼éaszczamy na d┼éoni. Na ┼Ťrodku uk┼éadamy po jednej ┼Ťliwce. Sklejamy i robimy zgrabn─ů kuleczk─Ö. Gotujemy w osolonej wodzie ok 5 -7 minut od wyp┼éyni─Öcia. Wyci─ůgamy ┼éy┼╝k─ů cedzakow─ů. Na patelni roztapiamy mas┼éo, dodajemy bu┼ék─Ö tart─ů. Sma┼╝ymy mieszaj─ůc do zrumienienia. Bu┼ék─ů polewamy knedle. Na ko┼äcu posypujemy br─ůzowym cukrem. Mo┼╝emy te┼╝ poda─ç ze ┼Ťmietan─ů 12 lub 18%. Jak kto┼Ť jest fanem leniwych pierog├│w, to b─Ödzie zachwycony­čĹî­čśő­čśü

PPH Zar─Öbski┬áto firma z tradycjami, dostarczaj─ůca Pa┼ästwu┬á┼Ťwie┼╝e, naturalne produkty na bazie sprawdzonych tradycyjnych receptur.┬á

Adres